مرمت 8 هزار اثر تاريخي در دولت نهم و دهم

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي؛ «مسعود علويان‌صدر» افزود: 32 ميليارد ريال اعتبار در حوزه بناهاي مذهبي و مقاوم‌سازي در سفر هيات دولت به استان خراسان رضوي اختصاص يافت.

وي خاطرنشان کرد: همچنين در اين سفر 18 ميليارد ريال نيز براي مقاوم‌سازي و مرمت‌ آثار باستاني از امروز در اختيار سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قرار گرفت.

وي افزود: بحث هفت‌خان نيز يکي ديگر از موضوعات پيشنهادي در روز بزرگداشت فردوسي است که قرار است از هارونيه تا بقعه فردوسي راه‌اندازي شود.

اين مقام مسوول تصريح کرد: 500 ميليارد ريال در سطح کشور براي مرمت‌ مساجد و بقاع متبرکه نيز اختصاص يافت.

علويان‌صدر همچنين به داشتن عزم ملي به ساخت و مرمت آرامگاه توس اشاره کرد و گفت: ساماندهي اين بقعه با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري انجام شد و مراحل کف‌سازي و استحکام‌‌بخشي آن نيز صورت گرفته است.

وي با اشاره به اين که موزه‌ها بهترين فرصت براي ارتقاي سطح علمي و پژوهشي مردم يک جامعه است، افزود: امسال يک روز از هفته ميراث فرهنگي را به دليل آشنايي بيشتر مردم با ارزش‌هاي غني به جا مانده از گذشتگان به نام موزه عنوان شد و بازديد موزه‌ها در روزهاي 28 و 29 ارديبهشت‌ماه براي عموم رايگان است.

معاون ميراث فرهنگي کشور گفت: در يک نگاه مي‌توان ميراث فرهنگي را مهم‌ترين ظرفيت براي ‌اتحاد و هماهنگي با ساير اقوام و ملل عنوان کرد.

وي تصريح کرد: خوشبختانه چند سالي است که در خارج از ايران آيين باستاني نوروز با شوق مردم ساير کشورها مانند تاجيکستان که امسال بعد از 70 سال جشن نوروز را با گستردگي تمام برگزار کرد، مشاهده مي‌کنيم.

معاون ميراث فرهنگي کشور در ادامه به پيوند گستره ميان ايران و ساير کشورها از لحاظ ثبت آثار ملي و جهاني اشاره کرد و افزود: 9 اثر در حوزه ميراث معنوي به ثبت جهاني رسيده که اين نشان‌دهنده ذوق ساير کشورهاي جهاني به مهارت هنرمندان فرش کاشان، نقالي و نظامي‌خواني است.

وي افزود: پدر و مادربزرگ‌هاي هر خانواده اصيل‌ترين نقالان ايراني به شمار مي‎آيند که اين هنر را با جان و دل عشق و تعهد ايراني بودن به فرزندان خود آموزش مي‌دهند.

معاون ميراث فرهنگي کشور افزود: خوشبختانه اين هنر اصيل ايراني سال گذشته در اجلاس کشور اندونزي به ثبت جهاني رسيد.

علويان‌صدر با اشاره به تعداد آثار ثبت ملي گفت: بيش از 15 هزار اثر تا سال 1384 به ثبت ملي رسيده است و نيز بيش از 30 هزار اثر در حوزه تاريخي و معنوي به ثبت جهاني رسيده است.

وي همچنين به 23 اثر در قالب 3 پرونده آثار به ثبت رسيده يونسکو اشاره کرد و افزود: قرار است مسجد جامع اصفهان و گنبد قابوس در اواخر خردادماه و اوايل تيرماه 91 به ثبت جهاني يونسکو برسد و مراحل کارشناسي آن به پايان رسيده است.
ص/122

انتهای پیام/

کد خبر 1391022765